Hans en Hans - Australië 2025

29 januari 2025 - Melbourne, Australië

Hallo allemaal,

Voor degene die het leuk vinden om ons te volgen hier weer een nieuwe reis en avontuur naar 'down under' Australië dus.

Maandag ochtend 27 januari begon onze reis naar de andere kant van onze aardbol. Even weg na alle drukte met de feestdagen, koude en donkere dagen en alle regen. Na 12 uur vliegen komen we aan in Singapore, hier mogen we 2 uur even de benen strekken om vervolgens weer 8 uur door te vliegen naar Melbourne, in het zuiden van Australië.

Op zich een prima reis, wat filmpjes kijken, beetje slapen en je bent er al. De eerste dagen toch weer even wennen aan het tijdverschil van 10 uur, wat op tijd naar bed betekent en redelijk op tijd weer op. Zo'n beetje dus als 'normale' mensen ... ons dag en nachtritme is thuis toch wel anders ;)

Melbourne is de hoofdstad van de Australische deelstaat Victoria, gesticht in 1835 door een groep kolonisten uit Tasmanië. In 1842 werd de nederzetting een stad. Melbourne is naar inwonertal de tweede stad van Australië met meer dan 5 miljoen inwoners, een hele hoop dus.

We zitten midden in het business disctrict wat betekent dat het een wijk is met veel wolkenkrabbers, banken, kantoren maar ook met veel restaurants en cafés e.d. Heel levendig dus en centraal. De warmte is ook wel even wennen, maar met een korte broek en een T-shirt, petje op en zonnenbril lukt het prima. Naast vele moderne gebouwen ook nog wel wat gebouwen met wat meer historie en sfeer, met daarnaast een leuke promenade langs de rivier door de stad met terrasjes, restaurants en bars.

Een leuke stad voor een paar dagen, en om eens gezien te hebben. Maar echt veel highlights zijn er eigenlijk niet, maar we vermaken ons verder prima. Daarom fijn om een dag een auto te huren en de omgeving te verkennen, dit en meer in ons volgende verhaal.

Vergeet de rest van de foto's niet te bekijken in het tabblad foto's.

Voor nu groetjes Hans en Hans, en leuk dat je ons volgt.

1. Mieke:
    8 februari 2025
    Hoi hans en hans bedankt voor jullie foto's en verhaal mooi daar en al veel gezien en zo te zien beter weer als hier geniet ervan samen
  2. Jan:
    8 februari 2025
    Wat een mooie foto’s. Lekker genieten van het mooie weer. Geniet ervan!
  3. Carin:
    Prachtig!
    En die temperatuur🤪😎
  4. Jacqueline en Eric:
    8 februari 2025
    Wij volgen jullie, fijn om mee te kijken☀️
  5. Maud Van Overdijk:
    8 februari 2025
    Geweldig leuk om jullie weer te volgen!! Geniet samen van jullie welverdiende reis weer!❤️☀️
  6. Paul en Fenny:
    8 februari 2025
    Fijn genieten!!, maar dat doen jullie toch wel!!, net als ons echte reizigers!
    Prachtige fotos!
  7. Nicolien:
    8 februari 2025
    Ohh, we mogen weer digitaal mee op reis. Super! De foto's zijn alweer fantastisch.
  8. Stefan:
    Geniet ervan, Hanskes!
  9. Kees Schilder:
    8 februari 2025
    Mooie foto's! We gaan jullie volgen! Veel plezier!
  10. Janny en Harrie:
    9 februari 2025
    Prachtige foto’s en leuk om jullie te volgen benieuwd naar de volgende sessie💋
  11. Jan en Henri:
    9 februari 2025
    We mogen weer meegenieten! Veel plezier mannen!
  12. Marc en Marcel:
    10 februari 2025
    Toch weer een indrukwekkende stad. Mooi contrast tussen oud en nieuw! …….En alweer aan de ‘drank’ geweest zo te zien 😉.
    We reizen (op afstand) weer met jullie mee mannnen !
  13. Ruud:
    14 februari 2025
    Heel mooi verslag! Ben erg benieuwd wat jullie van Sydney gaan vinden! Groetjes uit Nederland 👋🏼😊
  14. Janny en Harrie:
    6 maart 2025
    Ik krijg heimwee naar Australië.
    Wat een prachtig land !!!en wat een uitgestrekte vlaktes en contrasten.
    Wij vroegen ons af of jullie de vriendelijkheid van de mensen al eens is opgevallen
    of ..is dat ook met de tijd verdwenen
    Geniet nog lekker een tikkeltje jaloers op jullie💋